Technische of speelse illustratie laten ontwerpen?

We gebruken Adobe Illustrator als software voor vectorillustraties voor het creëren van prachtige graphics voor  het web en mobiele apps, logo’s, pictogrammen, boekillustraties, productverpakkingen, billboards en alles daartussenin. Adobe Illustrator-illustraties zijn vectorgebaseerd, waardoor ze kunnen worden verkleind voor mobiele schermen of worden vergroot tot billboardformaat, terwijl ze er altijd scherp en prachtig uit blijven zien. We gebruiken Adobe Illustrator al jarenlang! Het zit boordevol functies die we nodig hebben om elk denkbaar logo-design aan te pakken en geeft ons de vrijheid om onze inspiratie te volgen. We maken logo's van leuk tot professioneel ... een logo helemaal voor jezelf!

Wat het medium ook is, we maken een logo dat spettert!

Technische illustraties (tekeningen) zijn in opdracht gemaakt om de werking van machines; materiaaleigenschappen en technische processen beter onder de aandacht te brengen. Omdat fouten en onvolkomenheden in de documentatie bij technische installaties e.d.  zeer ernstige consequenties kan hebben, is kwaliteitsbewaking van technische illustraties van essentieel belang. De toepassing van technische illustraties is sterk afhankelijk van het doel waarvoor ze gebruikt gaan worden. Bij het samenstellen van technische documentatie voor instructie boeken, handleidingen of technische presentaties worden de illustraties gemaakt op de tekst die een specifiek onderwerp behandelen.
Detaillering en verfraaiing (kleur) van de illustraties zijn optionele toevoegingen. Hieronder zie u de onderverdelingen binnen technische illustraties.

Hoe pakken we dit aan?

We brainstormen over uw verwachtingen en wensen: waar wilt u de illustratie voor gebruiken? Heeft u al een idee? Vervolgens ontvangt u een overzichtelijke offerte.
Na uw akkoord, start ik met schetsen en presenteer ik u enkele voorstellen. Het gekozen voorstel wordt verder uitgewerkt en aangepast tot het aan uw wensen voldoet.

 

Eens afgewerkt, bekijken we samen op welke communicatiedragers u uw illustratie wilt gebruiken.

Technische illustraties kunnen we onderverdelen in verschillende hoofdgroepen:

Instructie illustraties

Dit zijn illustraties die uitsluitend laten zien hoe een machine of apparaat bedient of onderhouden wordt. Deze technische afbeeldingen zijn zo getekend dat de gebruiker kan zien waarvoor een specifieke functie dient, wat er gebeurt of hoe een machineonderdeel vervangen dient te worden. Deze tekeningen zijn vaak zwart-wit afgebeeld en ontdaan van alle overbodige beeldende informatie.

 

Exploded-view illustraties

Deze zijn zeer geschikt om te laten zien uit welke onderdelen een technisch product bestaat door deze onderdelen zo te tekenen dat ze de opeenvolging van het monteren laten zien. Dit soort illustraties worden ook vaak toegepast in een onderdelen catalogus en stuk lijsten.

Opengewerkte illustraties

Met opengewerkte illustraties kan men laten zien hoe een gemonteerd apparaat er van binnen uit ziet. Met deze manier van tekenen kan de werking en /of de functie van binnen uit duidelijk worden weergegeven. Deze educatief technische illustraties lenen zich prima voor cursus materiaal.

 

Doorsnede tekening

Met een doorsnede tekening is het alsof het onderwerp, bijvoorbeeld een apparaat, met een scherp mes is doorgesneden. Hierdoor kan de binnenkant van een technisch onderdeel bekeken worden die normaal door een behuizing afgeschermt is. Deze manier van tekenen wordt vaak gebruikt om een betere weergave te geven van de technische werking.

Technische illustraties

Illustraties

Ontdek

Lagraph - Laurence Willems - Boterhoek 2 - 9860 Moortsele (Oosterzele - Gent - Oost-Vlaanderen) België - T+32 498 75 28 69 - info@lagraph.be
BE 0832.395.503 - (Plan je route via Google Maps) - © 2018, Alle rechten voorbehouden